Äkta vanilj pannacotta med färska jordgubbar & lime



I Lördes stod jag för efterrätten.
Det blev äkta vanilj pannacotta med färska jordgubbar och lime.
Riktigt gott, men fruktansvärt mättande! :)
Enkelt om inget annat!

Recept:


5 dl vispgrädde
1 vaniljstång el.
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl strösocker
3 st gelantinblad

Garnering: låt fantasin flöda.
Vi valde färska jordgubbar med lime.
Frukt eller bär gör hela pannacottan tycker jag.
Men smaksak.

Gör så här:

  1. Lägg gelantinbladen i blöt, ca 5 min. Står på baksidan utav förpackningen.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Lägg sedan i fröna och vaniljstången i en kastrull.
  4. Häll i vispgrädden & i med sockret.
  5. Låt det koka upp & rör om. Låt de puttra i 1-2 minuter.
  6. Ta av kastrullen från plattan.
  7. Lägg igelantinbladen och rör om så det löser sig.
  8. Tänk på! Lägg inte i bladen när det kokar, då skär det sig!
  9. Sila bort vaniljstången.
  10. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen.
  11. Minst 2 timmar.
  12. Häll på jordgubbarna eller vad som önskas.

Servera.

 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0